Hvad er kønsvorter. Kønsvorter: Alt du skal vide om de små 2019-09-27

Hvad er kønsvorter Rating: 8,4/10 372 reviews

Kønsvorter hos Mænd

hvad er kønsvorter

Lægen pensler dem med en væske, og man skal som regel gå til behandling én gang om ugen i et stykke tid. Der er også en række medikamenter, såsom cremer eller opløsninger der kan påføres igennem selv-behandling. Der kommer i sjældne tilfælde kløe, smerter og blødninger fra kønsvorterne. Fra man er blevet smittet med kønsvorter, til der kommer symptomer, går der fra tre uger til otte måneder, dog typisk 2-3 måneder. Hvad er årsagen til kønsvorter? Behandling af kondylomer hos mænd Der findes flere forskellige måder at behandle kønssygdommen på.

Next

Kønsvorter: Alt du skal vide om de små

hvad er kønsvorter

Blot ved ét ubeskyttet samleje har man stor risiko for at blive smittet med kønsvorter. Disse underarter af virusset er ekstremt smitsomme og spredes via seksuel kontakt med en smittet person. . Patienter bør ikke bruge badolier, sæbe eller cremer, før det er godt efter behandlingen er afsluttet. Vær opmærksom på at det kan tage flere måneder fra man bliver smittet, til man får symptomer på kønsvorter.

Next

Hvad er HPV? 9 ting, du sikkert ikke vidste om HPV

hvad er kønsvorter

Kondylomerne kan have et meget varieret udseende fra fuldstændig flade vorter til knudrede blomkålsagtige vorter. Disse vorter kan fjernes på forskellige måder, men det er bedst at lade behandling til en læge, da det er let at beskadige følsomme genitale område. Synlige kønsvorter er meget smitsomme: smittede personers seksualpartnere har en risiko på 60-70% for at få kønsvorter. Testen indebærer at indsamle celler fra kvindens livmoderhals. Brug et spejl til at undersøge dine knopper, og hvis de har den typiske blomkålsform, som kønsvorter ofte har, eller hvis du i en periode oplever en anderledes form for knopper på kønsdelene, skal du kontakte din læge og få dem undersøgt. En genital vorte er en infektion i huden i kønsorganet eller analområdet, såvel som slimhinderne i endetarm, livmoderhals og vagina. Hvis det opdages tidligt, kan næsten alle former for livmoderkæft forebygges eller helbredes.

Next

Kønsvorter

hvad er kønsvorter

Behandler du ikke kønsvorterne, kan der gå adskillige år, før de forsvinder. Vaccinen tilbydes alle piger fra 12 år, og fra 1. Men har kønsvorterne vokset sig meget store, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at få dem frosset eller skåret væk. Hos begge køn kan anus være berørt af kønsvorter. Det skal dog nævnes, at der også ofte følger bivirkninger som rødme, hævelse, svie og smerte med ved brugen heraf. Selve vorterne skal pensles regelmæssigt af dig selv eller lægen.

Next

Kønsvorter (kondylomer)

hvad er kønsvorter

Hvordan undgår du smitte med kønsvorter? Ubehandlede kønsvorter Behandles kønsvorter ikke vil ubehaget typisk øges med tiden. Sådan kan en kønsvorte se ud på en mand. Kønsvorter smitter ved samleje i skede og endetarm eller ved tæt kontakt mellem kønsdelene. Den styrker immunforsvarets egne forsvarsmekanismer, så kroppen selv kan bekæmpe virussen. Fælles for dem er, at de typisk smitter, når du har sex. Cirka 2 procent af dem udvikler synlige kønsvorter, fordi det ikke er alle former for hpv, der giver kønsvorter. Ligeledes er der smitterisiko ved oral sex, som kan give kondylomer i munden, samt potentiel smitteoverførsel ved berøring af kønsorganer.

Next

Kønsvorter hos Mænd

hvad er kønsvorter

Der kan gå flere måneder, fra man er smittet, til de viser sig. Man kan godt få kønsvorter igen på grund af smitte med en anden hpv-type, der kan give kønsvorter. Som det også er tilfældet med og andre seksuelt overførte sygdomme, har der de senere år også været en stigende forekomst af kønsvorter. Det kan dog godt være, at du får kønsvorter igen uden at blive smittet på ny. Samtidig er det en kønssygdom, som det er svært at beskytte sig imod, da du ikke kan være sikker på at være 100 % beskyttet, selv om du bruger kondom.

Next

kønsvorter

hvad er kønsvorter

Der findes to hpv-vacciner der beskytter mod 90 % af smitten med kønsvorter og en tredje hpv-vaccine som ikke beskytter. Behandling af kønsvorter Pensling: Du selv eller lægen pensler regelmæssigt synlige kønsvorter med et celledræbende middel, der ødelægger de celler, der udgør selve vorterne. Disse hjælper også med at opdage cervikal og vaginal forandringer, som kan udløses af genitalvorter. Kønsvorter kan også smitte i munden, men det er mere sjældent. Personer uden synlige symptomer kan stadige overføre sygdommen, men forskerne er ikke sikre på, hvor smitsom den er i den gruppe. Kondylomerne er flade, stilkede eller blomkålslignende vorter og forekommer typisk på kønsdelene og området omkring endetarmen.

Next

Kønsvorter

hvad er kønsvorter

Hos både mænd og kvinder kan de sidde i området omkring og i endetarmen, også selvom smitten ikke nødvendigvis er sket ved analsex. Typisk stikker kønsvorter mellem to og ti millimeter ud fra huden. Hvis dine vorter ikke går væk af sig selv, er det vigtigt, at du går til lægen. Aktive infektioner kan forværres af graviditet. I disse tilfælde må lægen anvende et kolposkop en slags stærk lup for at se dem, og nogle gange er det nødvendigt at tage en lille vævsprøve for at stille diagnosen med sikkerhed.

Next

Kønsvorter: Årsager, Symptomer Og Behandlinger (Medical

hvad er kønsvorter

Det er dog ikke kun, hvis du har haft analsex, at du kan få kondylomer omkring endetarmen. Det er dog muligt for en person at have seksuel kontakt med et inficeret partner og forblive fri for kønsvorter. Virussen spredes ved kontakt mellem huden på penis og vagina eller anus, og den kan overføres, selv om der ikke gennemføres samleje. Du kan altså blive smittet gennem sex med pikken, i skeden, munden og endetarmen. For nogle kan kønsvorterne dog give gener i form af kløe eller lidt blødning, mens man har dem.

Next

Kondylomer (Kønsvorter)

hvad er kønsvorter

Selvom du kun har en partner, kan du selvfølgelig godt blive smittet med lidelsen, hvis han eller hun har fået kondylomer af en anden, og I dyrker ubeskyttet sex. Nogle gange kan det være nødvendigt at skrabe eller fryse dem af for at få dem helt væk - det sker i lokalbedøvelse, men de kan også fjernes med laserbehandling. Det tager som regel 1-6 måneder fra man bliver smittet, til symptomerne viser sig, men kan også tage længere tid. Hvis du på forhånd har fortalt din kæreste, at du kan få kønsvorter på et tidspunkt, vil han eller hun ikke bekymre sig om utroskab. Hvis du er på vej i seng med en af dem, er det bedst at bakke ud.

Next